مجله آداک بیوتی

عوامل اصلی ریزش مو در بانوان

عوامل اصلی ریزش مو در بانوان

ریزش مو یک بیماری رایج در بین افراد است. یک نوع بیماری است که محدودیت جنسیتی ندارد، یعنی چه بانوان چه آقایان به آن دچار می‌شوند اما بیماری ریزش مو در بین بانوان رایج‌تر بوده و بیشتر مشاهده شده است. اما عوامل اصلی ریزش مو در بانوان کدام ها هستند؟ به طور کلی همه افراد  ریزش مو دارند اما موهایی که ریخته شده‌اند جایگزین می‌شوند.

به طور طبیعی روزانه ریزش حداکثر صد تار مو در انسان، عادی به حساب می‌آید و ممکن است این تعداد با شانه کردن یا شست و شو و عوامل مختلفی افزایش یابد. وقتی تعادل بین ریزش مو و رویش دوباره مو به هم بخورد فرد به ریزش مو مبتلا می‌شود.

یعنی اگر موهای ریخته شده بیشتر از موهای رشد کرده باشد می‌توان گفت که فرد به ریزش مو دچار شده است. یک درمان راحت و آسان، استفاده از شامپو سمغ کندش است. حال سوال این است چگونه بیماری ریزش مو را تشخیص بدهیم؟ چرا این بیماری در بین بانوان رایج‌تر است؟ علت مبتلایی بیشتر بانوان به ریزش مو چیست؟ آیا راهی برای درمان آن هست؟ آیا قرص یا شامپویی هست که این بیماری را درمان کند؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

عوامل اصلی ریزش مو در بانوان

ریزش مو در زنان با چه علائمی خود را نشان می‌دهد ؟

ریزش مو ممکن است به شکل‌های مختلفی در افراد مختلفی به وجود بیاید مثلاً ممکن است به طور ناگهانی متوجه کم پشت شدن یا نازک شدن موهای خود با گذشت هرچه بیشتر زمان شوید علائم مشخص و قابل دید ریزش مو در زنان عبارتند از:

کم پشتی کلی

کم پشتی کلی حالتی است که هم در زنان هم در مردان رخ می‌دهد در مردان خط مو بالاتر می‌رود در زنان فرق آنها بازتر و وسیع‌تر می‌شود.

لکه‌های طاسی

لکه‌های طاسی ممکن است به شکل یک سکه یا یک دایره و یا تکه تکه در پوست سر ظاهر شود که پوست سر بلافاصله بعد از ریزش مو دچار درد یا خارش شدید می‌شود.

یک مشت پر از مو

در این حالت ممکن است موی سر با شانه کردن یا سشوار کردن و شست و شو به صورت دسته‌ای و زیاد بریزند که باعث ترس ما و کم پشتی مو می‌شود. در برخی مواقع ممکن است این حالت را بعد از ترومای عاطفی یا جسمی تجربه می کنید.

ریزش کامل

در بعضی از بیماری‌ها به خصوص بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی هستند ممکن است به طور ناگهانی متوجه ریزش مو در کل بدن شوند که در این صورت بهتر است از پک مو شامپو کندش و سرم ویتامینه مو استفاده شود.

علل اصلی ریزش مو در زنان

بیماری ریزش مو در زنان به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شود یک دسته کلی و یک دسته اصلی زنان بر خلاف مردان بیشتر در معرض مبتلایی به بیماری ریزش مو هستند و این بیماری بیشتر در زنان مشاهده شده است علت‌های اصلی آن عبارتند از:

علل اصلی ریزش مو در زنان

شروع دوره یائسگی:

در دوران یائسگی تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون در زنان کاهش می‌یابد و این یک دلیل اصلی برای ریزش مو در زنان است این کاهش ممکن است منجر به علائم های دیگر مانندخشکی پوست، عرق شبانه، افزایش وزن و خشکی واژن شود وارد شدن استرس‌های بیش از حد به بدن نیز ممکن است ریزش مو را به دنبال داشته باشد.

استرس و تنش روانی:

قرار گرفتن تحت فشارهای روحی و روانی ممکن است بیماری ریزش مو را به دنبال داشته باشد. مواردی مانند فوت یکی از عزیزان، انجام یک جراحی بزرگ یا یک بیماری بسیار جدی ممکن است به بدن شوک وارد کرده و مانع تولید فرایندهای خاصی مانند رشد مو شود.

از زمان رخ دادن یک واقعه استرس‌زا ممکن است تا ریزش مو سه ماه طول بکشد. بنابراین نمی‌ توانید عمل ریزش مو را به طور دقیق و سریع مشخص کنید، بنابراین اگر حالت کم پشتی مو را در موهای خود احساس کردید می‌توانید بگویید که تحت تاثیریک واقعه استرس‌زا که در زندگی شما رخ داده است موهای شما شروع به ریزش کرده است. ریزش مو تحت فشار روانی و روحی موقتی است و پس از مدتی دوباره به حالت عادی خود برمی‌گردد.

کم پشتی ارثی:

کم پشتی مو در موهای بالای سر می‌تواند ارثی باشد که همان ریزش موی الگوی زنانه و یا آندروژنیک می‌باشد. معمولا این نوع کم پشتی بعد از دوره قاعدگی مشاهده می‌شود زیرا پس از دوره قاعدگی استروژن بدن کاهش می‌یابد.

مدل موی نادرست:

بستن موها به شکل نادرست ممکن است باعث کشیدن ریشه مو و ضعیف شدن آن و در نهایت کم پشتی مو شود در این نوع اگر پیاز مو آسیب ببیند کم پشتی دائمی می‌شود.

زایمان:

احتمالاً در مورد ریزش موی بعد از زایمان زیاد شنیده‌اید یا دچار آن شده‌اید.بهتر است بدانید که ریزش مودر زنان شیرده به این دلیل است که هورمون‌های آنان در این دوره تغییر می‌کنند.

در دوره بارداری به دلیل بالا بودن سطح هورمون‌ها ریزش موها متوقف می‌شود یعنی هورمون‌های بالا موها را حفظ می‌کنند و  مانع ریزش آنها می‌شوندبه همین دلیل است که زنان بعد از زایمان دچار ریزش موی شدیدی می‌شوند.

یعنی موها به چرخه طبیعی خود باز می‌گردند و تارهایی که دوره چرخه آنها به پایان رسیده است می‌ریزند در نتیجه چرخه موهای آنها دو سال بعد از زایمان به حالت عادی خود برمی‌گردد.

از عوامل دیگر ریزش مو در زنان می‌توان به شروع دوره بارداری، کم خونی ناشی از فقر آهن، ابتلا یا شدت گرفتن اختلال تیروئید، شیردهی، عدم تعادل هورمونی و کمبود ویتامین دی در زنان اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *